HTML

Édes Teher avagy csak egy nap szabit kérek

Kedves Olvasó! Úgy döntöttem, belevágok blogomba, ahol néhány olyan történetet osztok meg veletek, amik automatikus velejárói a gyerekvállalásnak. Kíváncsi vagyok, ti,mint anyák, ti,mint nők hogyan élitek meg ugyanezt :) Remélem, a sorokat olvasva megszépülnek, viccessé válnak az adott pillanatban falkaparó szituációk mindannyiunk számára :) Jó olvasást és szép napot! Viki

Friss topikok

Címkék

9 hónaposan (1) álmodozni (1) aludni (1) alvásproblémák (1) angyalok (1) anya (1) apa (1) apa depi (1) arcmimika (1) autóval (1) baba (1) babakocsi (3) babszem (1) bika (1) biztonsági öv (1) body (1) bogyó és babóca (1) buli (1) chuggington (1) cicizik (1) csiga (1) csizma (1) depresszió (1) drogéria (1) duna part (1) ébred (1) édes (1) ego (3) éjjel (1) életfeladat (1) elsőszülött (1) esik (1) espresso (1) farkas (1) félelem (1) férfi ego (1) fogmosás (1) front (1) gáz (1) grimaszok (1) gyerekek (1) gyerekvállalás (1) hányás (1) hideg (1) hideg vízzel (1) hinta (1) hiszti (2) (1) holt pont (1) hordozókendő (1) hordozókendővel (1) itthon (1) izzadni (1) izzadok (1) játszótér (1) kabát (1) kád (1) kávézó (1) kényelmes (1) kisfiam (1) kisfiú (1) kommunikáció (1) koncentrálni (1) konklúzió (1) latte machiato (1) (1) lúdtoll (1) lustálkodni (1) másodszülött (1) megoldás (1) megszületett (1) megvilágosulás (1) módszer (1) nadrág (1) nappal aludni (1) napszemüveg (1) népvándorlás (1) nervenpflege (1) nőgyógyász (1) olló (1) öltözködés (1) önállóan elaludni (1) ötletek (1) pasik (1) rácsos ágy (1) reggel (2) rossz anya (1) sapka (1) skandálás (1) strucc politika (1) szabi (1) széchényi fürdő (1) szélvihar (1) szerelmes (1) szőr (1) szülés után (1) szülő (1) telihold (1) thomas (1) thomasos ágy (1) tv (1) uh (1) útitárs (1) vb (1) veszekedés (1) visszaforgatnám az időt (1) víz (1) zsarolás (1) a hó (1) Címkefelhő

Apa depi

2011.08.29. 15:23 3 pasi és egy nő

Huh,ti hallottatok erről, mielőtt szembejött veletek szülés után?

Mert olyanról hallottam, hogy szülés utáni depresszió, de, hogy apát is utolérje... A depi olyan csajos cucc, nem?

Mondjuk megértem, ha a pasik szemszögéből nézem a dolgot :)Tudjátok, mi a legjobb?! Hogy tagadnak, végig tagadnak, és el nem mondanák, mi a szösz, ami egyre melankolikusabbá, használhatatlanabbá teszi őket. Kommunikáció nulla, arcmimika nulla, érzelemnyilvánítás nulla.

Könyörgöm, legalább valamelyik irányba dőlne a serpenyő, de semmi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ilyenkor jönnek a cikázó gondolatok- biztosan ismerős sokatoknál-

  • Ki ez az ember? mert, hogy nem így ismertem meg, az egyszer százas,és tegnap ráadásul még egyáltalán nem volt ilyen!
  • Hol vannak az érzelmek?
  • Miért nem szól hozzám?
  • Mit csinálok rosszul?
  • Biztos, hogy ő az igazi?
  • Hello,most szültem magunknak egy babát, most még sem jó így?
  • Kell ez nekem?

 

Ilyen és ehhez hasonló gondolatok cikáztak át az agyamon.

Nincs más teendő, elő a mobillal. Jöhetnek a barátnői eszmecserék, tapasztalatok, ötletek, tanácsok.

Jééé,kiderül, mindenhol ugyanaz a probléma, vagy legalább is már lezajlott. Anya ki van akadva Apára, anya próbálja kihúzni Apából, mi a stájsz, Apa csak annyit tud mondani "semmi,mi lenne?!",mire persze Anya felpaprikázódik, aztán jöhet egy kis fasírt, aztán persze másnap minden ugyanúgy ,megy tovább, hiába mondja el Anya Apának, hogy mi a gáz.

Szóval egy barátnőm férje ügyesen kiszedi Papaciból, mi a gáz.

Nagyon egyszerű: megszületett a baba, a te gondolataid merre is járnak állandóan, főleg most, még az elején,amikor sokkal több az aggodalom, a rutintalanság még, minden olyan hirtelen változott, de elsősorban te, hisz ANYA lettél. Szóval a gondolataid többsége a babáról szól, így Apa kicsit nagyon háttérben érzi magát. Kicsi vagyok, egyedül vagyok, segítsetek a kis Vuknak! Szegééééééééééééééééény Apa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A férfi ego, szép, mondhatom, ezért nem ők szülnek, és ezért nem ők maradnak otthon a gyerkőcökkel :D Nekik szükségük van 1,5-2 évre, hogy majdnem teljesen át tudjanak szellemülni...

Szóval mi a megoldás?

Néhány a teljesség igénye nélkül:

  • strucc politika kényelmeseknek (annyira nem ajánlott, mert hosszú távon csak feszültséghez, konfliktushoz vezet)
  • az idő majd segít (végül is, van benne valami, de ez sem a legideálisabb, de a Néma Leventéknél talán beválik)
  • egy jó kis érzelmes, női lelkületű pasi, aki talán előző életében nő volt, így a lelkizés nem áll távol tőle
  • üljetek be este egy jó meleg kád vízbe egy pohár borral, és beszélgessetek, miközben te ügyesen tereld arra a témát
  • kötözd ki a pasidat, és egy lúdtollal csikizd addig a talpát, míg már szétröhögte magát, és akkor már bármit megígér, csak hagyd végre abba a kínpadozást

(ki-ki válassza a számára szimpatikus verziót)

Ja, mi volt a baja az én páromnak, amit az egyik barátom csalt ki belőle? Hehe, hogy már nem vagyok olyan,mint mielőtt született a kisfiunk. Na, ugye? Pasik, jaj az a csúnya depi!!!

Igaz, hogy a bármikor pillanatokra szűkül az első pár évben, de mégis csak ott vannak azok az édes, reggel kicsattogó lábacskák, amik mindenért pótolnak...SZERINTEM!

 

1 komment

Címkék: ego kommunikáció depresszió apa pasik kád szülés után arcmimika strucc politika apa depi férfi ego lúdtoll

A bejegyzés trackback címe:

https://edesteher.blog.hu/api/trackback/id/tr593188255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b79andi 2011.10.10. 21:06:43

Ok, de vegyük hozzá, hogy ők az apasággal akkor szembesülnek, mikor a kezükben van a bébi. Nekünk meg van rá 9 hónapunk felkészülni. Azért az nagy for! ;)))
De azért szerintem nem kell feladni, mert egyszer mindenkiből apa lesz ... vagy nem, de akkor azt nem én választottam. :))))
süti beállítások módosítása