HTML

Édes Teher avagy csak egy nap szabit kérek

Kedves Olvasó! Úgy döntöttem, belevágok blogomba, ahol néhány olyan történetet osztok meg veletek, amik automatikus velejárói a gyerekvállalásnak. Kíváncsi vagyok, ti,mint anyák, ti,mint nők hogyan élitek meg ugyanezt :) Remélem, a sorokat olvasva megszépülnek, viccessé válnak az adott pillanatban falkaparó szituációk mindannyiunk számára :) Jó olvasást és szép napot! Viki

Friss topikok

Címkék

9 hónaposan (1) álmodozni (1) aludni (1) alvásproblémák (1) angyalok (1) anya (1) apa (1) apa depi (1) arcmimika (1) autóval (1) baba (1) babakocsi (3) babszem (1) bika (1) biztonsági öv (1) body (1) bogyó és babóca (1) buli (1) chuggington (1) cicizik (1) csiga (1) csizma (1) depresszió (1) drogéria (1) duna part (1) ébred (1) édes (1) ego (3) éjjel (1) életfeladat (1) elsőszülött (1) esik (1) espresso (1) farkas (1) félelem (1) férfi ego (1) fogmosás (1) front (1) gáz (1) grimaszok (1) gyerekek (1) gyerekvállalás (1) hányás (1) hideg (1) hideg vízzel (1) hinta (1) hiszti (2) (1) holt pont (1) hordozókendő (1) hordozókendővel (1) itthon (1) izzadni (1) izzadok (1) játszótér (1) kabát (1) kád (1) kávézó (1) kényelmes (1) kisfiam (1) kisfiú (1) kommunikáció (1) koncentrálni (1) konklúzió (1) latte machiato (1) (1) lúdtoll (1) lustálkodni (1) másodszülött (1) megoldás (1) megszületett (1) megvilágosulás (1) módszer (1) nadrág (1) nappal aludni (1) napszemüveg (1) népvándorlás (1) nervenpflege (1) nőgyógyász (1) olló (1) öltözködés (1) önállóan elaludni (1) ötletek (1) pasik (1) rácsos ágy (1) reggel (2) rossz anya (1) sapka (1) skandálás (1) strucc politika (1) szabi (1) széchényi fürdő (1) szélvihar (1) szerelmes (1) szőr (1) szülés után (1) szülő (1) telihold (1) thomas (1) thomasos ágy (1) tv (1) uh (1) útitárs (1) vb (1) veszekedés (1) visszaforgatnám az időt (1) víz (1) zsarolás (1) a hó (1) Címkefelhő

Viszlát ego!

2011.08.29. 15:27 3 pasi és egy nő

Próbáltátok már elnyomni az egotokat? Ha nem, akkor jelentem,itt az ideje; amúgy sem jó, de gyerekek mellett aztán pláne nincs helye az életedben. Az egyik legnehezebb életfeladat. Bevallom, nekem sem sikerül mindig :)

Ezután jön a lelki furdi, és azt sem tudom, hogy ölelgessem, puszilgassam, hogy feledtessem vele az előbbi rámordulásomat.

- ha éjjel tizedszerre kel fel gyerkőcöd, nyomd el az egod, ne veszekedj vele, mert ő még nem érti, miért vagy kiakadva, hisz ő egy energiabomba és nem érti, te miért vagy olyan dög fáradt, és miért akarsz játék helyett, egy pohár víz helyett inkább aludni

- ha egész héten hajnali 5kor kelt, akkor is mosolyogva kelj fel, és állj szolgálatkészen (Papaci kérek banánt, kérek vizet, nézzünk Chuggingtont, gyere már a nappaliba, Eme ne aludj már). Várj, még nincs vége, a következő hét is így fog telni.

Persze ritka kivételek mindig akadnak :)

-ha épp kezdődik a kedvenc esti TV műsorod, de ő még ébren van, ne kapcsold be a TV- t és kizárva őt életedből,merülj el benne, hanem foglalkozz vele és próbáld rávezetni, hogy itt az ideje az alukának

-stb.

 

Azért arra vigyázz, hogy nehogy a fejedre nőjön a kis huligán vagy hercegnő, mert jegyezd meg, ők mindig résen vannak, és úgyis a fejedre fognak nőni :)))

1 komment

Címkék: ego tv gyerekek víz életfeladat chuggington

A bejegyzés trackback címe:

https://edesteher.blog.hu/api/trackback/id/tr313188274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ninya 2011.09.10. 09:24:41

Nálad 10 évvel fiatalabb voltam, mikor te megszülettél. Rongyosra olvastam a rólam szóló, mamám szoptatási naplóját Evés, akkor még teáztatás, alvás, kakilás, levegőzés, heti súlymérés és a nagy tettek a fejlődésben. Messiásként vártam azokat a fordulópontokat hétről-hétre, amikor valamilyen változásra lehetett számítani. Az egyetlen irodalom Dr. Spock szájbarágós könyve volt, ami nálunk nem vált be, mert mindig rácáfoltál a tuti-biztosra.
Persze, mindig az alvással volt a probléma. Nem volt probléma, csak amikor elaludtál,úgy őriztem az álmodat, hogy mindenki csak a földtől 1 cm-re közlekedhetett. És az egyik nap nem volt olyan, mint a másik. Pedig a forgatókönyv ugyan az volt. Testvérednél már idősebben fittyet hányva az így kell csinálniakra, amikor úgy kívántuk mind a ketten, bizony magam mellé vettem és akkorákat tudtunk aludni, nyújtózkodni, visszaaludni (persze nappal)-nem volt lelkiismeret furdalásom- "nem lesz Zsófi elkényeztetve?!" Nagyon szerettem ezeket az időket, és azt nagyon sajnálom, hogy nem volt lehetőségem tovább otthon maradni veletek.
süti beállítások módosítása