HTML

Édes Teher avagy csak egy nap szabit kérek

Kedves Olvasó! Úgy döntöttem, belevágok blogomba, ahol néhány olyan történetet osztok meg veletek, amik automatikus velejárói a gyerekvállalásnak. Kíváncsi vagyok, ti,mint anyák, ti,mint nők hogyan élitek meg ugyanezt :) Remélem, a sorokat olvasva megszépülnek, viccessé válnak az adott pillanatban falkaparó szituációk mindannyiunk számára :) Jó olvasást és szép napot! Viki

Friss topikok

Címkék

9 hónaposan (1) álmodozni (1) aludni (1) alvásproblémák (1) angyalok (1) anya (1) apa (1) apa depi (1) arcmimika (1) autóval (1) baba (1) babakocsi (3) babszem (1) bika (1) biztonsági öv (1) body (1) bogyó és babóca (1) buli (1) chuggington (1) cicizik (1) csiga (1) csizma (1) depresszió (1) drogéria (1) duna part (1) ébred (1) édes (1) ego (3) éjjel (1) életfeladat (1) elsőszülött (1) esik (1) espresso (1) farkas (1) félelem (1) férfi ego (1) fogmosás (1) front (1) gáz (1) grimaszok (1) gyerekek (1) gyerekvállalás (1) hányás (1) hideg (1) hideg vízzel (1) hinta (1) hiszti (2) (1) holt pont (1) hordozókendő (1) hordozókendővel (1) itthon (1) izzadni (1) izzadok (1) játszótér (1) kabát (1) kád (1) kávézó (1) kényelmes (1) kisfiam (1) kisfiú (1) kommunikáció (1) koncentrálni (1) konklúzió (1) latte machiato (1) (1) lúdtoll (1) lustálkodni (1) másodszülött (1) megoldás (1) megszületett (1) megvilágosulás (1) módszer (1) nadrág (1) nappal aludni (1) napszemüveg (1) népvándorlás (1) nervenpflege (1) nőgyógyász (1) olló (1) öltözködés (1) önállóan elaludni (1) ötletek (1) pasik (1) rácsos ágy (1) reggel (2) rossz anya (1) sapka (1) skandálás (1) strucc politika (1) szabi (1) széchényi fürdő (1) szélvihar (1) szerelmes (1) szőr (1) szülés után (1) szülő (1) telihold (1) thomas (1) thomasos ágy (1) tv (1) uh (1) útitárs (1) vb (1) veszekedés (1) visszaforgatnám az időt (1) víz (1) zsarolás (1) a hó (1) Címkefelhő

Hideg, ruha és még több ruha, na meg persze irány a séta, aztán a haza

2011.10.05. 14:29 3 pasi és egy nő

Én szeretem a telet,de komolyan; néha olyan jól esik az a tiszta hideg, főleg, ha hó is lenne,mert ugye azt idén még nem sokat láttunk. Olyan vicces, mert mindig mondom Csipinek, hogy ezzel a csizmával ne lépjen pocsolyába,hanem,amikor majd esik a hó, na abba majd simán. És akkor jön a Kicsi Babám jogos kérdése: "Milyen hó?".  Látott már havat, szánkózott is, de akkor még másfél éves volt mindössze. Na szóval, térjünk vissza a főcímhez, mert itt elkalandoztam túlon túl is. Nem is lenne vele semmi bajom, mármint a hideggel, az esővel, széllel, hóval és egyébbel,ami ezzel jár, ha nem lenne két kis ficánkolóm. Mert ugye én feldobom magamra a ruhát, azt megyek is.

De hogy is néz ki egy ilyen reggeli indulás:

9 körülre kész kell legyünk, mert Pindi akkor vágja be az első szunyát. Ha nem vagyunk pontosak,oltári nagy sírás kerekedik belőle,és akkor onnan jönnek Csipi kérdései (pl. miért sír), akkor beadja a szájába a cumit, vagy éppen ráugrik, hogy még jobban sírjon, és akkor persze rajtuk még semmi, csak én vagyok talpig téliben,mert az mindegy,hogy én izzadok, mint a ló, az a lényeg,hogy a gyerekeknek jó legyen-

1- összeszedem a séta kellékeit

2- magamra veszem a téli öltözékem (több réteg ruha, kabát, sál, csizma,sapka) és elkezdek izzadni, szédelegni, de veszettül,kiszárad a szám, és egyéb hasonló tünetek

3- Csipi a következő; a reggeli öltözködést majd egy másik fejezetben ecsetelem, a lényeg, hogy MEGCSINÁLTAM!!! Pelenka, body, póló, pulcsi, nadrág, csizma, kabát, sapka, sál,kesztyű. Akkor meglátja magát a tükörben, és hiszti rohamot kap, hogy ő azt a pulóvert nem akarja felvenni, akkor leveszi a kabátot, sálat, sapkát,hogy azt majd lent a lépcsőházban a kapu előtt. Ha Pindi már totál kész, engedek a nagyobbik kis zsarnokomnak, ha még időben vagyunk, akkor majdnem elölről mindent, türelmesen, következetesen, megbeszélve vele, szóval akkor egész jól megy :) Szóval Csipi kész,kitessékelem a folyosóra, hogy annyira ne járjon rosszul,mint én.

4- És akkor jön Pindi: a kezdetekben egész egyszerű feladatom volt,de most már izeg-mozog, ficánkol,elmászik, megfordul. Persze én még mindig talpig beöltözve, a látásom kezd ködössé válni a melegségtől, ami körülvesz, köszönhető téli öltözékemnek.

5- Pindit felveszem az ölembe,hogy ne sírjon, de folyamatosan csúszik lefelé,hála a susogós ruhának. Alkar, felkar izmaim már dagadnak, ahogy egyensúlyozom kb. 8 kilós kis babámmal, miközben összegyűjtöm a séta kellékeit sincs velük játszani a későbbiekben az utcán.

6- Pindit berakom a babakocsiba, felaggatom a kellékeket, és akkor jövök rá, hogy se a telefonomat se a lakáskulcsot nem találom,mert már a ájulás határán vagyok. Na mindegy,megvannak a cuccok, ledöcögünk a két emeleten, persze Csipi a babakocsi előtt ugrabugrál csiga lassúsággal.

extra- tuti hogy valamit fent hagyunk a lakásban, ami nélkül nem indulhatunk el (pl. a zöldséges néni kari ajija). Ilyenkor Pindit ki a kocsiból, mert ha otthagynám, tuti kiugrana,mire visszaérnék,és ez 9 hónaposan még elég bizarr,merész vállalkozás lenne. Csipit visszatessékelem a lépcsőházba, nehogy valaki elvigye magával, majd Pindivel a kezemben felloholok a 2- ra az otthon felejtett valamiért.

Hazafelé hasonlóan nehéz a menet, mert akkor a piacon vásárolt dolgok, a 25 rám aggatott bot, amit Boti menet közben összeszedett, és persze folyamatosan ellenőrzi őket,megvannak- e, és ha valamelyik útközben "véletlenül" elveszett, javasolja, hogy forduljunk vissza megkeresni. Aztán Boti elfárad, így a bicaj is felkerül a babakocsira, majd egy idő után Boti a nyakamba, ha beadom a derekam (egyre ritkábban,mert már bőven meghaladta a 13 kilót). Szóval egyik kezemmel tolom a babakocsit, benne a jó esetben alvó Csanival, a több tonna zöldséggel, gyümölccsel, egyéb piaci termékekkel, biciklivel, az üres vizes flakonnal, játékokkal és pelenkázó táskáva,nyakamban Csipi, és persze fogom a lábát a másik kezemmel, le ne essen-mármint nem a lába, hanem ő maga- na jó, ez kicsit morbid volt :)

ILyenkor néha Boti el is bóbiskol, melynek következtében a valamennyivel több, mint 13 kiló egyből 200 kilóvá minősül, főleg, hogy még egyensúlyoznom is kell, le ne boruljon. És ne feledjétek, a másik kezemmel még mindig a babakocsit tolom.

Ilyenkor már nagyon kell pisilnem is, de olyan szinten, hogy azon csodálkozom,eddig még mindig kitartottam hazáig :)

Na megérkeztünk, irány a második emelet...Csipi persze az ölembe kéri magát, így előbb felrohanok vele, majd vissza a megrakott kocsiért, és feltolatok vele a 2. emeletre.

 

Konklúzió: Anyák,minek a sok téli cucc; egy séta a gyerekekkel felér egy 5 órás futóedzéssel, így teljesen fölösleges a téli ruha,legalább is nekünk, anyáknak. Mert, hogy én egy ilyen túra alatt tuti, hogy nem fázom :D

 

Szólj hozzá!

Címkék: konklúzió kabát csiga babakocsi csizma esik body nadrág sapka a hó izzadok izzadni 9 hónaposan

A bejegyzés trackback címe:

https://edesteher.blog.hu/api/trackback/id/tr613280139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása