HTML

Édes Teher avagy csak egy nap szabit kérek

Kedves Olvasó! Úgy döntöttem, belevágok blogomba, ahol néhány olyan történetet osztok meg veletek, amik automatikus velejárói a gyerekvállalásnak. Kíváncsi vagyok, ti,mint anyák, ti,mint nők hogyan élitek meg ugyanezt :) Remélem, a sorokat olvasva megszépülnek, viccessé válnak az adott pillanatban falkaparó szituációk mindannyiunk számára :) Jó olvasást és szép napot! Viki

Friss topikok

Címkék

9 hónaposan (1) álmodozni (1) aludni (1) alvásproblémák (1) angyalok (1) anya (1) apa (1) apa depi (1) arcmimika (1) autóval (1) baba (1) babakocsi (3) babszem (1) bika (1) biztonsági öv (1) body (1) bogyó és babóca (1) buli (1) chuggington (1) cicizik (1) csiga (1) csizma (1) depresszió (1) drogéria (1) duna part (1) ébred (1) édes (1) ego (3) éjjel (1) életfeladat (1) elsőszülött (1) esik (1) espresso (1) farkas (1) félelem (1) férfi ego (1) fogmosás (1) front (1) gáz (1) grimaszok (1) gyerekek (1) gyerekvállalás (1) hányás (1) hideg (1) hideg vízzel (1) hinta (1) hiszti (2) (1) holt pont (1) hordozókendő (1) hordozókendővel (1) itthon (1) izzadni (1) izzadok (1) játszótér (1) kabát (1) kád (1) kávézó (1) kényelmes (1) kisfiam (1) kisfiú (1) kommunikáció (1) koncentrálni (1) konklúzió (1) latte machiato (1) (1) lúdtoll (1) lustálkodni (1) másodszülött (1) megoldás (1) megszületett (1) megvilágosulás (1) módszer (1) nadrág (1) nappal aludni (1) napszemüveg (1) népvándorlás (1) nervenpflege (1) nőgyógyász (1) olló (1) öltözködés (1) önállóan elaludni (1) ötletek (1) pasik (1) rácsos ágy (1) reggel (2) rossz anya (1) sapka (1) skandálás (1) strucc politika (1) szabi (1) széchényi fürdő (1) szélvihar (1) szerelmes (1) szőr (1) szülés után (1) szülő (1) telihold (1) thomas (1) thomasos ágy (1) tv (1) uh (1) útitárs (1) vb (1) veszekedés (1) visszaforgatnám az időt (1) víz (1) zsarolás (1) a hó (1) Címkefelhő

Amikor Papaci nincs itthon

2011.09.01. 21:26 3 pasi és egy nő

A verzió: minden flottul megy, a lehető legjobban, még annál is jobban. Sehol egy veszekedés, szófogadatlanság, hiszti. Az ilyen gyerekeket hívhatják kis angyaloknak.

Az ilyen gyerekek minden szülő álma.

Nagy ölelések, egész napos gurgulázó kacagások, szeretlek Eme, rengeteg puszika, a délutáni és az esti altatás soha ne legyen ennél nehezebb!

Na ez elég ritka, de jó fej gyerekeim vannak, nagy ritkán beiktatnak egy-egy ilyen napot, csak, hogy pihenhessek, és erőre kapjak, hogy túléljem a többi napot, ami ezeknél a ritkán előforduló napoknál sokkal szeszélyesebbek :)

 

B verzió: minden balul sül el; tuti, hogy akkor vagyok a legfáradtabb, tuti, hogy akkor a legpocsékabb az idő (vagy 45 fok van vagy szélvihar vagy jégeső vagy valami jó nagy front), hogy a lakásba kényszerüljünk, hogy a gyerekek bezizzenjenek tőle.

A bajok már éjszaka kezdődnek. Tuti, hogy Cirmi egész éjjel a cicimen lóg ergo nuku alvás, tuti, hogy reggel Csipit kergethetem, míg végre ráimádkozom a ruhát , tuti, hogy a reggeli is elhúzódik, és persze megint én eszem legutoljára, persze úgy, hogy mindkét fiú az ölemben verseng a kegyeimért. Tuti, kb. 11, dél, mire fogat tudok mosni,és ha mégis elindulnánk valahová, tuti, hogy amikor már végre pucc parádéba vágtam magunkat nagy nehezen és Pindi már ordít, hogy induljunk végre, Boti meg azért ordít,mert nem szereti, ha Pindi ordít, és akkor hátha abbahagyja, na akkor Boti bekakil, és akkor jön a pelus leimádkozása mindenféle trükkel (gyere, nézzük csak meg,mi is van a kakiban? Mi Eme? Például szőlő, spenót, stb. és akkor felsorolom mindazt, amit tegnap a pocakjába tömött).

Na nagy nehezen elindulunk, szerencsére Pindi 1 perc alatt bealszik, vagy nem,és akkor jön a cici valamelyik padon és közben imádkozom, hogy Boti a babakocsiban maradjon, míg befejezem a kis Szippanccsal...folyt.köv. csak felébredtek a Csemeték, megyek,megpuszilgatom őket...

Szóval a sétánál tartottam; jó tanács, ilyenkor menjetek a legközelebbi, zárható játszótérre, mert ott könnyen szemmel tudod tartani, nem szalad el, vagy ha mégis elszalad, nem jut messzire.

Akkor jön a délutáni alvás, ami háromféleképpen alakulhat:

1- Boti is bealszik hazafelé a babakocsiban, így nem tudunk hazamenni (2. emeleten lakunk lift nélkül), és tuti, hogy akkor jön rám a mindenféle WC- zés és jó nagyot alszanak. Ilyenkor irány a Máltai játszótér, ahol könnyíthetek magamon.

2- hazajutunk, befekszem Boti mellé a Thomasos ágyba, eltelik fél óra, 1 óra, másfél óra, és megunva a várakozást, közösen jövünk ki a nappaliba. Gondolom,kitaláltátok, mi ennek a verziónak a vége. Hát persze, nuku alvás. Na ilyenkor aztán nagyon gáz, holt pont,hiszti, minden, ami kell

3-nem is hajlandó bemenni az ágyba, vagyis megint csak a nem alvás a vége, de ilyenkor érdekes,semmi baj, szépen eljátszadozik magában. Még ez a legjobb verzió :)))


Azért mégis csak az a megnyugtatóbb, ha Papaci is itthon van velünk este...

2 komment

Címkék: szülő reggel itthon angyalok hiszti babakocsi thomas veszekedés szélvihar

A bejegyzés trackback címe:

https://edesteher.blog.hu/api/trackback/id/tr963196458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pandu 2011.09.06. 14:59:49

Ez a délutáni alvás körüli mizéria kemény. Fura, mikor Barnus kb. 7 hónapos volt, akkor jutottam el arra a pontra, hogy annyira fáradt voltam, hogy fel se keltem ha sírt, így aztán "megtanult" elaludni. Ez az esti és du.-i alvásra is érvényes a mai napig. Bár most 2éves, és jön a dackorszak, néha megmakacsolja magát, de a mese után hiába nem akar, be kell mászni az ágyba, becsukom az ajtót, és egy hangja nincs, alszik. Kicsit persze én is félek hogy mi lesz, h jön a következő csemete, hogy lesz, mint lesz.? Nála nem biztos hogy bejön a módszer. Mindenesetre kellemes délutáni alvásokat kívánok! Hátha! :) puszi

b79andi 2011.09.06. 16:13:26

Hogy milyen apa nélkül?
Az az igazság, hogy felszívom magam és nagyon koncentrálok és minden flottul és simán megy. Sokkal jobban, mint vele.
Aztán mielőtt elszállnék magamtól, meg kell állapítsam, hogy persze mindig és minden nap nélküle nem menne, mert mégis csak kell egy társ és ilyenkor mélyen fejet hajtok az egyedülállóak előtt!!!!!!!
süti beállítások módosítása