HTML

Édes Teher avagy csak egy nap szabit kérek

Kedves Olvasó! Úgy döntöttem, belevágok blogomba, ahol néhány olyan történetet osztok meg veletek, amik automatikus velejárói a gyerekvállalásnak. Kíváncsi vagyok, ti,mint anyák, ti,mint nők hogyan élitek meg ugyanezt :) Remélem, a sorokat olvasva megszépülnek, viccessé válnak az adott pillanatban falkaparó szituációk mindannyiunk számára :) Jó olvasást és szép napot! Viki

Friss topikok

Címkék

9 hónaposan (1) álmodozni (1) aludni (1) alvásproblémák (1) angyalok (1) anya (1) apa (1) apa depi (1) arcmimika (1) autóval (1) baba (1) babakocsi (3) babszem (1) bika (1) biztonsági öv (1) body (1) bogyó és babóca (1) buli (1) chuggington (1) cicizik (1) csiga (1) csizma (1) depresszió (1) drogéria (1) duna part (1) ébred (1) édes (1) ego (3) éjjel (1) életfeladat (1) elsőszülött (1) esik (1) espresso (1) farkas (1) félelem (1) férfi ego (1) fogmosás (1) front (1) gáz (1) grimaszok (1) gyerekek (1) gyerekvállalás (1) hányás (1) hideg (1) hideg vízzel (1) hinta (1) hiszti (2) (1) holt pont (1) hordozókendő (1) hordozókendővel (1) itthon (1) izzadni (1) izzadok (1) játszótér (1) kabát (1) kád (1) kávézó (1) kényelmes (1) kisfiam (1) kisfiú (1) kommunikáció (1) koncentrálni (1) konklúzió (1) latte machiato (1) (1) lúdtoll (1) lustálkodni (1) másodszülött (1) megoldás (1) megszületett (1) megvilágosulás (1) módszer (1) nadrág (1) nappal aludni (1) napszemüveg (1) népvándorlás (1) nervenpflege (1) nőgyógyász (1) olló (1) öltözködés (1) önállóan elaludni (1) ötletek (1) pasik (1) rácsos ágy (1) reggel (2) rossz anya (1) sapka (1) skandálás (1) strucc politika (1) szabi (1) széchényi fürdő (1) szélvihar (1) szerelmes (1) szőr (1) szülés után (1) szülő (1) telihold (1) thomas (1) thomasos ágy (1) tv (1) uh (1) útitárs (1) vb (1) veszekedés (1) visszaforgatnám az időt (1) víz (1) zsarolás (1) a hó (1) Címkefelhő

Soha nem fog elaludni?!

2011.08.26. 12:34 3 pasi és egy nő

Éljenek a gyerekek, akik nem alszanak el önállóan!!!!!!!!!!!!!!! Azt hiszem, nem én vagyok az egyetlen, aki ebben a cipőben jár; vagyis nem én, hanem a fiaim járnak ebben a cipőben, én a szegény áldozat vagyok, aki csak vár csak vár és még mindig csak vár, hogy az az édes szempár végre lecsukódjon, eltűnjenek a ráncok a szemhéjról, és a gyors,hangos lélegzetvételt felváltsa a halk,nyugodt szuszogás, ami egyenlő egy kis szusszanással,pihenéssel- REMÉLHETŐLEG!

Úgy gondolom, a gyerekvállalás egyik legidegőrlőbb feladata, főleg,ha már eltelt 2 év, és semmi változás; sőt, újabb és újabb trükkökhöz kell folyamodni, hogy ne 1-1,5 óra alatt vergődje magát álomba szegényke úgy, hogy ezt neked nap mint nap végig kell asszisztálnod a Thomasos ágyban összebújva 100 plüs állattal és nem elsősorban kisfiaddal, miközben ő úgy nyugtatja magát, hogy marokra fog egy adag hajamat és azt rángatja. A ritkító olló a kisfiam kezéhez képest Kis Miska.

Hab a tortán másodszülött Pindurinom. Nagy tapasztalatom még nincs benne, hisz még alig van velünk 5 hónapja, de azért ő is tudja hozni a formáját.Remélem, azért mihamarabb megtanul 100 %- an egyedül elaludni, mert aztán rohangálhatok majd idővel a Thomasos ágy és pl. egy foci kapu vagy egy kis hajó között (még nem tudom, milyen ágyikót szeretne Csanád, ha egyszer lecseréljük a rácsos ágyát).

Néhány ötlet, ami nálunk körforgásban bevált:

-  ölembe veszem a 12,5 kilós gyerekemet és legrosszabb esetben fél óra, de leghamarabb 5 perc alatt elalszik. Közben kedvenc énekeit dalolgatom lassan, halkan, egyhangúan, de az is lehet, hogy 1 dalt 100- szor énekelek egymás után

- hintába rakom, jó magasra lököm, hogy a közben keletkező légáramlat kicsit simogassa a szemét, végülés csak lebukik a feje vagy az ölembe kéri magát, és irány az ágy

- Boti nagy haverja Hold Anyó...na ott a fantázia szab csak határt, de a rekord 1 perc- Hold Anyó ezt csinálja vagy azt, ha nem alszol el gyorsan-gyorsan, vagy valami meglepit küld, ha gyorsan- gyorsan elalszol, de elviszi, ha nyitva marad a szemed- na akkor szorítja össze igazán csak a szemét, annyira édes :)

- Babakocsi, de az dög melegben, szakadó esőben, orkán jellegű szélben nem igazán praktikus

-Bogyó és Babóca meséi egymás után

-stb.

Ugye, némejetek mosolyog vagy sóhajtozik a felismerés olvastán, de annak örüljetek, hogy nem csak Ti álltok szemben ezzel a megoldandó feladattal.

Csakis kitartásra buzdítom mindannyiunkat, ne adjuk fel, hisz tudjátok, talán pont holnap lesz a fordulópont, és akkor meg már hiányozni fog az az édes kis szuszogás, amit nap mint nap úgy vártunk eddig...

4 komment

Címkék: ötletek baba olló babakocsi hinta gyerekvállalás alvásproblémák bogyó és babóca önállóan elaludni thomasos ágy rácsos ágy

A bejegyzés trackback címe:

https://edesteher.blog.hu/api/trackback/id/tr723181781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b79andi 2011.08.26. 13:41:47

Állítólag alvás alvást szül ... mondják. De ugye, akinek a gyereke nem alszik, az ezt csak sejti. És mivel az alvást mégsem lehet erőszakkal, marad a vágy ... vagy anya alszik el előbb és akkor meg már ki bánja, mi is történik! :)

3 pasi és egy nő 2011.08.26. 13:49:46

@b79andi: akkor ezek szerint a nem alvás nem alvást szül? lehet,nem a babakocsiban alvós gyerekre kell többet koncentráljak, mert Pindinél egész jól bevált, most is ott húzza a lóbőrt, hanem az balvós gyerekre. Addig nincs mnegállás :) Ha kell, 20 gyereket is szülök, csak egyetlen egyszer kipróbálhassam, milyen egy jó alvó gyerek :)))

betterke 2011.08.26. 14:14:52

Nem vagyok egy nagy kommentelős olvasó, de ez a bejegyzés telibe talált.
Adott egy nagyobb gyermek Peti (4éves), akivel nagyon rosszul indultak az alvós történetek. Nincs olyan trükk, amit ne próbáltam volna ki. 11 hónapig nem használt semmi, csak én purcantam ki. Nyögve-nyelős elalvás, éjszaka rengeteg felkelés. Elég birka türelemmel rendelkezem, de 11 hónap után betelt a pohár. Ajánlottak egy könyvet (Aludj jól gyermekem), szkeptikus voltam, de belevágtam a módszer alkalmazásába. 1 hét után magától aludt el és átaludta az éjszakát is. Csak zárójelesen jegyzem meg, a könyv is említi, hogy az alvást is tanulni kell, annak akinek ez nem alap adottság. (Az enyémnek nem volt):-(
Aztán jött a második gyermek Tomi (2 éves). Vertem a mellem, hogy nekem ez már nem okozhat problémát, mert az első után jól kiokítottam magam és nem tudnak sehogy sem csőbe húzni. Sikerült neki!:-( Rajta nem lehetett alkalmazni a Ferber-módszert, mert keveset szopott és sokszor, cumisüveg rásegítés kizárva, mert nem tudott belőle inni, pedig minden fajtát kipróbáltunk( belőlünk gazdagodtak meg a gyártók), így cicin aludt el és éjszaka is felébredt vagy 4-5x. Sajnáltam, szegénykét, hogy biztosan éhes, így hagytam magam kizsigerelni 22 hónapos koráig. Itt is betelt a pohár, leválasztottam magamról 2 nap alatt és érdekes módon azóta átalussza az éjszakát.:-) Megállapítottam ,hogy egy nagyon dörzsölt gyerekem van, aki átvágott egy közel 35 éves anyát.
A tanulság talán annyi, hogy az anya határozottsága dönti el, meddig mehet el a gyerek...
A néhány év múlva következő 3. baba project, remélem alapból fog tudni aludni és nem lesznek ilyen problémáim. A remény hal meg utoljára!:-)))

3 pasi és egy nő 2011.08.27. 21:51:15

@betterke: SZIA BETTERKE, NA UGYE, HOGY NEM CSAK ÉN JÁROK EBBEN A CIPŐBEN :)))
Csanádot most akartuk átvinni Botihoz, 3 éjszakát végigordított tiltakozva, hogy ő erre még nem áll készen, így most megint nálunk van :)
De jól mondod, még reménykedem. Amúgy Boti, a nagyobbik a nagyszüleinél természetesen végigalussza az éjszakát :)
süti beállítások módosítása